Verkstedbakken_interior

– Med sparing gikk møtet med banken helt greitt!

– De så nu over egenkapitalen, spare-adferden og at jeg hadde fast jobb, så da var det greitt. Det sier Vegard Hansen (23) som har kjøpt seg leilighet på Verkstedbakken på Stokmarknes. Leiligheten i det nye leilighetsprosjektet er på 76 kvadratmeter og kostet 2,6 millioner. I møtet med banken var han glad for at han startet å spare i ung alder.

vegard_hansenVegard gikk på TIPP på Melbu før han tok utdannelsen som kjemiprossesor på Mo. Så ble det to år som lærling hos Nordic Selsa i Mo Industripark. – Det har vært fine år på Mo og Industriparken med mange fine bedrifter og dyktige fagfolk, sier Vegard som altså klarte å spare penger i lærlingetiden. Og som igjen dannet grunnlaget for at det gikk så greitt å få lån da muligheten for ny, sentral leilighet kom med prosjektet på Verkstedbakken.

Skretting er en fin arbeidsplass

Vegard har stor tro på sjømatnæringen. – Klarer vi å holde lusa borte er det gode vekstmuligheter i den næringa, sier Vegard som har fått seg jobb som prosessoperatør hos Skretting. – En fin arbeidsplass med godt arbeidsmiljø.

Tilfeldig at du valgte utdannelsen på Mo?

– Nei, kanskje ikke. Jeg har en eldre bror som også er prosessoperatør hos Skretting. Pappa og en annen bror av meg jobber på Skagen flyplass. Han tok fagutdanningen innen elektro, så ingen av oss har valgt allmenfag og teoretiske studier.

Fint sted og god investering

Vegard trener mye styrketrening og den nye leiligheta blir bare 100 meter fra Stamina, men han bedyrer at det ikke var årsaken til at han valgte Verkstedbakken. – Nei, smiler han. – Da jeg kom hjem fra Mo flyttet jeg inn hjemme på Sandnes. Det er jo ikke en varig løsning så jeg var på utkikk etter andre mulig­heter da Verkstedbakken dukket opp.

Og den passet perfekt?

– Ja, nært sentrum og nært jobb. God beliggenhet gjør den også til ei god investering for fremtida. Jeg regner med verdistigning slik ting utvikler seg i Vesterålen. Jeg er jo gjeldfri utenom det huslånet jeg får, så med fast jobb tror jeg akkurat som banken at «dette vil gå greitt».